Parchment

Engels folk-trio dat in de jaren zeventig redelijk populair was. Hun albums kwamen deels uit op Grapevine, deels op Myrrh en behoren tot de collector's items van de vroege gospel-folk.

Nu klinken de albums weliswaar vrolijk, maar gedateerd. Binnen het folkgenre waren ze de eersten die in het christelijk circuit actief waren.

De leden zijn Sue McClellan (deze zangeres met haar prachtige folk-stem was onder andere te horen op albums van John Neill, Fish Co., Sunrise, Reynard, Stewart & Kyle en Malcolm Wild), Keith Rycroft (zang, gitaar, dobro) en John Pac (multi-instrumentalist en producer)

Bron:  Fisk 

Discografie: 

  • 1970 - Out of Fire

  • 1972 - Light up the Fire

  • 1973 - Hollywood Sunser

  • 1975 - Shamblejam

  • 1977 - Rhearsal for a Reunion 

Webinfo:  parchmentmusic.blogspot.nl/